T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Rize İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS 2023

Haz

DYK Yaz Programı kapsamında okulumuz 7.sınıf öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda kursların tarihi, başvuru yöntemleri ile ilgili öğrencilerin yönlendirilmesi gibi konular üzerinde istişare edildi.

Haz

Hedef LGS 2023 Projesi Mayıs-Haziran ayları faaliyet planı kapsamında okulumuz Rehber Öğretmeni Mehmet Yazıcı tarafından 8.sınıf öğrencilerine yönelik seminer verildi. "Dikkat ve odaklanma" temalarının öne çıktığı seminerde sınav ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar öğrencilerle paylaşıldı.

Haz

İmam Hatip Liselerinde uygulanan program çeşitliliğini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla pano çalışması yapıldı.

Panoda yabancı dil ağırlıklı imam hatiplerden spor ağırlıklı liselere kadar birçok imam hatip lisesi ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır.

Nis

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz başkanlığında Güneysu İmam Hatip Ortaokulu'nda Nisan Ayı Hedef LGS İl Koordinatörleri toplantısı yapıldı.

Toplantıya koordinatörlerin yanı sıra projeye dahil olan okul müdürleri de katıldı. DYK çalışmaları, tanıtım faaliyetleri, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları vb. konularda istişareler yapıldı. Sonraki aylar için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

 

Nis

Hedef LGS Projesi mart ve nisan ayları eylem planı kapsamında okulumuz Rehberlik Öğretmeni Mehmet Yazıcı tarafından öğrencilerimize yönelik seminer çalışması yapıldı. Ayrıca veli toplantılarında da sınav döneminde velilerimizin öğrencilere nasıl yaklaşmaları gerektikleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Ara

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Mehmet Yazıcı, Türkçe Öğretmeni Muhammed Erdoğan ve Okul Memurumuz Metin Yılmaz'ın denetiminde öğrencilerimiz Güneysu ilçesinde yer alan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne götürüldü. Okulun çeşitli imkanları öğrencilere tanıtılıp LGS sınavına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.