T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Rize İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZDA İMAN ÜZERİNE SÖYLEŞİ PROGRAMI

Rize Hafızlar Derneği tarafından okulumuzda Hafızlık projesinde eğitim gören öğrencilere yönelik Molla Abdullah Yıldız tarafından 27 Ekim 2023 Cuma günü Okulun Konferans Salonunda "Motivasyon ve Rehberlik Çalışmaları" kapsamında İman, Amel ve İhlas konusu üzerinde söyleşi programı düzenlendi.

Program öncesi konuşan Rize Hafızlar Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, hafızlığın önemine dikkat çekerek hafız öğrencilere yönelik düzenlenen bu tür faaliyetlerin gerekliliğine vurgu yaptı.

Akabinde gençlerle söyleşi yapan Abdullah Yıldız, Mü’minleri cennete götürecek olan iman; “Allah’ın razı olup onların da Allah’tan razı olduğu” ashabı kiramın imanıdır. Bu sebeple mü’minlerin iman kalitesi, ashaba yakınlıklarıyla ölçülür. İman, Allah ve Resûlü’nü her şeyden çok sevmeyi ve bu uğurda ne gerekirse onu yapmayı gerektirir. İman beraberinde fedakârlığı, itaati, teslimiyeti, dünyaya tenezzülsüzlüğü, vakarı, takvayı, kanaati ve cesareti getirir. Bunun en iyi örnekleri ise ashaptır. İyi örnek olmak isteyen herkes de onların yolundan gitmelidir.

Ashabı kiramı sevmenin iman ile alakalı bir durum olduğunu ifade eden Yıldız, Ümmet’in geçmiş büyükleri çocuklarına Bakara Suresi’ni öğretir gibi ashabı kiramı sevmeyi öğretmişlerdir. Allah’ın sevdiklerini sevmek, onlar gibi olmayı da beraberinde getirmektedir. Bugün Allah ve Resûlü’nü sevdiğini iddia edenler, ashabı kiram gibi Sünnet’e sımsıkı sarılıp koruyarak ve Sünnet’i sonraki nesillere aktararak sevgilerini ispat etmelidirler. Resûlullah aleyhisselamı sevmeyi imandan gören müminler için ‘’Resûlullah dedi ki:‘’ ifadesi her şeyi feda edecek bir ifade olmalıdır.

Molla Abdullah Yıldız konuşmasının devamında, “İman ispat ister. İmanın ispatı da ameller iledir. Bu ameller ise moda, komşu veya çağa uyarak değil Allah’ın rızasını kazanmak için O’nun emir verdiği şekle göre yapılmalıdır.İman ile şüphe bir arada bulunamayacak olan kavramlardandır. İmanda şüphesizlik ise yüzde yüz teslimiyetle mümkündür. Bu teslimiyet de imanın tadını varmayı beraberinde getirmektedir.” dedi.

Daha sonra çocuklarla söyleşisini soru-cevap şeklinde sürdüren Abdullah Yıldız, sohbetini İhlas suresinin mealini vererek tamamladı.

Ayrıntılı bilgi için: Rize i̇ho hafızlık projesinde eğitim gören öğrencilerle i̇man üzerine söyleşi (rihad.org.tr)

03-11-202303-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 20:31 - Görüntülenme: 91
  Beğen | 0  kişi beğendi