Ekm

28 Ekim 2021 Perşembe günü, okulumuz Türkçe öğretmenleri öncülüğünde öğrencilerimizle birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Ekm

27 Ekim Çarşam günü saat 11.00'de 6. Tübitak Bilim Fuarı açılışımızı gerçekleştirdik. Açılışa Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Engin Emen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Gürbüz ve okul müdürleri katıldı.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında 25 Kasım 2021 Perşembe günü, Nebiler Nebisi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'i, okulumuz konferans salonunda organize ettiğimiz program ile andık.

Ekm

Her yıl 9-24 Ekim dünya kod haftası olarak kutlanmaktadır.  (Europe Code Week). Dünyada kodlamanın önemine dikkat çekmek için birçok okulda etkinlikler düzenleniyor ve bu etkinlikler https://codeweek.eu/ internet adresinde paylaşılıyor.

Ekm

14 Ekim Perşembe günü saat 13.00'de okulumuz konferans salonunda Operatör Doktor Salih Selman öğrencilerimizle söyleşide bulundu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli(ERDEM) 2021" programına başvuran okulumuzun "Kur'an Muhafızlarından Şehitlere Vefa" projesi kabul edilerek destek almaya hak kazanmıştır.

2020-2021 eğitim yılı Hafızlık Hazırlık projesi kapsamında hazırlık kısmını tamamlayıp hafızlığa başlayan öğrencilerimizin yılın yorgunluğunu atmaları için İkizdere/ Tulumpınar köyü mesire alanında piknik programı düzenledik. Geleneksel olarak düzenlediğimiz pikniğin ardından hafızlık öğrencilerimiz, proje ortaklarımız olan  Zavendikli Mustafa Hoca Kur'an Kursu ve Mataracı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimlerine başlayacaklar.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "Öğrencilerimizin Dilinden İmam Hatip Okulları" ismi ile 10 ayrı dilde imam hatip okullarımızın tarihçesi, vizyon ve misyonu, imam hatip okullarında program çeşitliliği ve imam hatip okullarının başarılarının anlatılacağı bir dizi seminer programı hazırlandı.

Öğrencilerin sunumuyla Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Çince, Japonca, Farsça ve Rusça dillerinde yapılacak seminerler zoom programı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü resmi Youtube kanalından yayınlanacak.

Hafız öğrencilerimizden Muhammed Kaba Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Her gün bir cüz farklı  bir öğrencimiz Mukabele Saati" etkinliği çerçevesinde 23. Cüzü ikmal etti. 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 15.00'te Rize İl Milli Eğitimi Müdürlüğü you tube kanalında canlı olarak yayınlanacak. Kendisini tebrik ediyoruz.

Okulumuzun Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık projesi kapsamında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencimiz Hafız Hüseyin Mirza'yı tebrik ediyoruz.

Rize Müftülüğünün organizasyonunu yaptığı "10 Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı resim dalında merkez ilçede ilk üçü okulumuz öğrencilerinden Ayşegül Kar, Nazlı Şeker ve Elif Gül Satır kazandı.

Öğrencilerimiz 19 Mart 2021 Cuma günü saat 14.30'da Rize İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen törende ödüllerini aldılar. Ayşegül Kar adlı öğrencimiz ise ayrıca İl 2.liğini elde etmiştir. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Akademik eğitimle ile birlikte hafızlık eğitimi projesi kapsamında öğrenci, veli ve Kur'an Kursu öğreticileri ile birlikte söyleşi programı düzenlendi.

Rize İmam Hatip Ortaokulu olarak Okulum Temiz projesi kapsamında yüzyüze eğitim için istenilen hijyen şartlarını yerine getirerek "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazandık. Belgemizi 5 Mart Cuma günü saat 14.00'de Ali Metin Kazancı Rize Lisesi'nde yapılan törenle aldık. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 8-C sınıfı öğrencisi Şeydagül Müftüoğlu, "Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "Genç Nida" Hafızlık Yarışması 26 aralık 2019 tarihinde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.