“Okullarda uygun mekânlar (koridorlar ve öğrenci giriş kapısından başlamak üzere merdiven sahanlıklarının uygun görülen yerleri) ayet, hadis, ebru, hat, tezhip, tüm derslerde yapılan çalışmaların sergisi gerçekleştirilir.” konulu Kalite Takip Sistemi çalışması kapsamında okulumuzda ekteki faaliyetler yürütülmüştür.

Okulumuz Türkçe Zümresi tarafından iki yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen genel kültür bilgi yarışmasının bu yıl da üçüncüsü düzenlendi.

5 ve 6. sınıfların finalindeki yarışmayı 6/D sınıfı, 7 ve 8. sınıfların finalindeki yarışmayı ise 8/A sınıfı kazandı.

Kazanan öğrencilerimiz çeşitli hediyelerle ödüllendirildi, kendilerini bir kez daha kutlarız.

8.Sınıf öğrencilerimiz bu defa okul rehber öğretmenlerimizle beraber Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Güneysu Spor Lisesi'ni ziyaret ettiler.

2022-2023 yılı Genç Muhafızlar Yarışması Ortaokul kategorisinde İl Birincisi olan ve 23 Mayıs 2023 Salı günü Ardahan'da ilimizi bölge finallerinde temsil etmeye hak kazanan öğrencimiz Muhammed Said Kahvecibaşı ikini olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Rize Emniyet Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu 100.yıl Umudun Tomurcukları Projesi kapsamında gerçekleştirilen sinema etkinliğine okulumuzun katılımını sağlayan Rize Toplum Destekli Polislik birimine teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında "Mannu Çanakkale'de" filmini izlediler.

KTS çalışmaları kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Zübeyde Uzun tarafından öğretmenlerimize EBA, E-okul, MEBBİS, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı hafızlık ve diğer bağlı portalların tanıtımı yapıldı.

8.Sınıf  öğrencilerimizle beraber Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettik. Okulda bulunan bölümleri zyaret ederek bilgiler aldık.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Asuman KÜÇÜKAYDIN rehberliğinde okulumuz öğrencileri tarafından Sosyal Bilgiler proje sergisi hazırlanmıştır.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Asuman KÜÇÜKAYDIN ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Okullarında
yürütülen
KTS (Kalite Takip Sistemi) etkinlikleri kapsamında Rize İmam
Hatip Ortaokulu olarak
sabah namazı buluşmalarından bir araya geldik.
Yapılan etkinlik kapsamında sabah
namazının ardından yapılan farklı
etkinliklerle buluşmalarımızı sonlandırdık.

26 Nisan 2023 Çarşamba günü  Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekletirilen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması ortaokullar kategorisinde 7-A sınıfı öğrencimiz Hafız Muhammed Sait Kahvecibaşı il birincisi, Genç Sada Kur'anı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ortaokullar kategorisinde 8-A sınıfı öğrencimiz Hafız Furkan Emin Zorlu il birincisi olmuştur.

KTS nisan ayı faaliyet programı kapsamında okulumuzda Ramazan ayı temalı mani yazma yarışması düzenlendi.

Ülkemizde mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Rize İl Halk Kütüphanesi ziyaret edildi. Türkçe Öğretmenlerimiz Can Ağbayır ve Muhammed Erdoğan gözetiminde 5-D ve 6-D sınıfından öğrenciler ile yapılan kütüphane gezisinde öğrencilere kütüphane yetkilileri tarafından bilgiler verildi.

Okulumuz matematik dersi zümresi tarafından okulumuz konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından uygulanan KTS etkinliklerinden değerler eğitimi, bilim, sanat, spor ve kültürel etkinlikler alanı kapsamında ülkemizde gerçekleşen deprem olaylarından olumsuz olarak etkilenen vatandaşlarımıza  idrak etmekte olduğumuz ramazan ayı çerçevesinde  gerçekleştirilmesi istenilen Ramazan sandığı uygulaması kapsamında yardım sandığı oluşturularak destek olmaya çalıştık.