Okulumuz matematik dersi zümresi tarafından okulumuz konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından uygulanan KTS etkinliklerinden değerler eğitimi, bilim, sanat, spor ve kültürel etkinlikler alanı kapsamında ülkemizde gerçekleşen deprem olaylarından olumsuz olarak etkilenen vatandaşlarımıza  idrak etmekte olduğumuz ramazan ayı çerçevesinde  gerçekleştirilmesi istenilen Ramazan sandığı uygulaması kapsamında yardım sandığı oluşturularak destek olmaya çalıştık.

Mart Ayı KTS Çalışma Programı kapsamında Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri alanında “Vatan ve Mukaddesat Uğrunda Şehit Olan Eğitimcilerimiz Yad Edilir” başlığı altında Sosyal Bilgiler Zümresi olarak aşağıdaki çalışmayı gerçekleştirdik:

6/E 15 öğrenci

7/E 21 öğrenci

7/H 21 öğrenciye toplam 57 öğrenciye

Şehit Öğretmenleri Anma Töreni videosu izletilerek ve arkasından etkileşimli soru cevap etkinliği yapılarak şehit öğretmenlerimiz anılmıştır.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Asuman Küçükaydın önderliğinde hazırlanan "Tarih Sahnesi" adlı gösteri okulumuz konferans salomunda öğrenci ve öğretmenlerimizin beğenisine sunulmuştur. Gösteride emeği geçen başta Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Asuman Küçükaydın olmak üzere 7-E ve 7-F sınıfı öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda Türkçe Zümresi öncülüğünde deyim ve atasözleri yarışması yapıldı. Çevrim içi ortamda gerçekleştirilen yarışmada hem dilimizin en büyük zenginliklerinden olan deyimlerimiz ve atasözlerimize dikkat çekilmesi hem de öğrencilerimizin aileleri ile birlikte yarışarak eğlenceli vakit geçirmesi amaçlandı.

Mesleki yarışmalar kapsamında İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri arasında düzenlenen Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmaları il finalinde öğrencilerimiz dereceler aldılar.

Kitap Kulübümüz tarafından yürütülen "Çay, Mekan, Kitap" projesi etkinliği, bu ay Rize Kalesi'nde gerçekleştirildi. Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Zülfü Livaneli'nin "Son Adanın Çocukları" kitabının değerlendirildiği toplantıda geleneksel hale gelen yarışmayı bu ay 7-B sınıfı öğrencilerinden Ebrar Karali kazandı. Bu ayki etkinliğimize destek veren değerli velimiz Reşit Karavin'e okulumuz adına teşekkür ederiz.

Rize Belediyesi ile Rize Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği kitap okuma projesinin bu ayki kitabı için Türkçe öğretmenlerimiz Muhammed Erdoğan ve Murat Kırçiçek ve öğrencilerle birlikte değerlendirme toplantısı yaptık. Ardından bugün meslektaşımız ve yazarımız Onur Ömer Düzgün'le güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Rize'nin Kurtuluşu'nun 105. Yıldönümü" kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Şehrimiz Rize" temalı resim yarışmasında ortaokullar kategorisinde 7-F sınıfından Ecrin Baş ikinci ve yine 7-F sınıfından Hayrunnisa Arslan üçüncü olmuştur. Ödülleri Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN tarafından Rize Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda kendilerine takdim edildi.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuzda kitap okuma etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Rize Belediyesi ile Rize Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje kapsamında bu ay Elle Mcnicoll'un "Bir Tür Kıvılcım" adlı kitabı okundu.

Rize Belediyesi personeli tarafında öğrencilerimize Sıfır Atık projesi ile ilgili seminer verildi. Seminerde geri dönüştürülebilen ve dönüştürelemeyen atıklar, atıkların geri dönüşüm aşamalar en çok atık toplayan okulların alacağı hediyelerle ilgili bilgiler verildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

İl Vaizi Fatih Avcı öğrencilerimizle 15 Temmuz, vatan sevgisi ve sorumluluk bilinci konularında güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.